In het kort Auteur: Marina Vink

Beaphar CaniComfort® stelt je hond gerust bij stressvolle situaties. Stress bij honden kan veroorzaakt worden door nieuwe situaties of gebeurtenissen die angst oproepen. Bekende stressvolle situaties zijn bijvoorbeeld vuurwerkangst waar we nu over gaan hebben. Maar ook de auto, bezoek aan de dierenarts, een verhuizing en verlatingsangst kunnen stressvol zijn.

Hierbij 7 tips die kunnen helpen.

Wat te doen als je hond bang is voor vuurwerk?


De feestdagen staan weer voor de deur en dat kan voor je hond heel onrustig zijn. Vooral vuurwerk kan een angstfactor zijn voor uw viervoeter.
Als je hond bang is voor vuurwerk, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om hem te helpen kalmeren en comfortabeler te voelen tijdens vuurwerk of festiviteiten. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Creëer een veilige plek:
  Maak een rustige en veilige ruimte waar je hond zich kan terugtrekken. Dit kan een kamer zijn met gedempt licht, zijn favoriete deken en speelgoed.

 2. Laat de hond binnen:
  Houd je hond tijdens vuurwerkshows binnen. Dit minimaliseert het geluid en de schittering die de angst kunnen veroorzaken.

 3. Achtergrondgeluiden:
  Zet de televisie, radio of ventilator aan om achtergrondgeluiden te creëren. Dit kan helpen om het vuurwerkgeluid te maskeren.

 4. Afleiding met speelgoed:
  Geef je hond speelgoed of kauwsnacks om afleiding te bieden. Kauwen kan helpen om stress te verminderen.

 5. Trainingsmethoden:
  Oefen met je hond om hem te laten wennen aan vuurwerkgeluiden. Gebruik hiervoor opnames met geleidelijk toenemende volume.

 6. Blijf kalm:
  Honden kunnen de emoties van hun eigenaren oppikken. Blijf zelf rustig en kalm om je hond te helpen ontspannen.

 7. Kalmerende producten:
  Mochten bovenstaande tips geen uitkomst bieden dan is het gebruikt van kalmerende producten een goede oplossing. Denk hierbij aan een rustgevende halsband of feromonen druppels.


Onze producten van Beaphar CaniComfort® zijn een klinisch bewezen, eenvoudige en effectieve oplossing om onrustig gedrag te helpen voorkomen en om honden en puppy’s te kalmeren.

Het feromoon in de CaniComfort® producten is een kopie van het Dog Appeasing Pheromone (moederferomoon). Als een teef haar pups zoogt, zorgt dit feromoon voor een instinctieve geruststellende boodschap en helpt het de pups om zich veilig en op hun gemak te voelen. Dit feromoon blijven honden herkennen en zal dus helpen om de hond te kalmeren.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond anders reageert op vuurwerk, dus je moet verschillende benaderingen proberen om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw specifieke hond.


canicomfort

 

Gerelateerde producten