In het kort Auteur: Sander

Ga je op vakantie en wil je je hond meenemen in het vliegtuig? Lees dan deze tips om ervoor te zorgen dat je hond comfortabel en veilig reist..

Vliegen met uw hond


Als je je trouwe viervoeter wilt meenemen op vakantie, en je gaat met het vliegtuig zijn er belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden in verband met de hond in het vliegtuig.

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat niet alle luchtvaartmaatschappijen huisdieren accepteren aan boord. Controleer dus altijd van tevoren bij de luchtvaartmaatschappij wat hun beleid is met betrekking tot huisdieren en wat de vereisten zijn voor het meenemen van een huisdier in het vliegtuig. Meestal vind je deze informatie op een speciale pagina over het vervoeren van huisdieren.

 

Een Transportbox 

Als je hond meegaat in het vliegtuig, moet hij in een geschikte transportbox (volgens IATA richtlijnen) of transporttas worden vervoerd die onder de stoel voor je voeten past. De grootte van de transportbox moet voldoen aan de voorschriften van de luchtvaartmaatschappij en moet groot genoeg zijn voor je hond om comfortabel in te kunnen zitten en liggen.

Het is belangrijk om je hond goed voor te bereiden op de vlucht. Laat hem wennen aan de reismand of -tas en zorg ervoor dat hij zich er comfortabel in voelt. Geef hem ook de tijd om te wennen aan de geluiden en geuren van de luchthaven en het vliegtuig voordat je vertrekt. Soms zijn er geschikte middelen die je de hond voor de reis kunt toedienen, Beaphar heeft hiervoor ook meerdere middelen.

 

Goed voorbereiden

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om je dierenarts te raadplegen en te zorgen dat alle vaccinaties van je hond up-to-date zijn. Je kunt ook vragen naar eventuele medicatie of kalmeringsmiddelen die je hond kunnen helpen ontspannen tijdens de vlucht.

Tijdens de vlucht moet je ervoor zorgen dat je hond voldoende water en voedsel heeft, vooral als het een lange vlucht is. Geef hem ook de kans om zijn behoeften te doen voordat je het vliegtuig instapt. Op het moment dat je op je bestemming bent kan het zijn dat de hond enigszins gestrest, laat hem rustig wennen aan de nieuwe omgeving.

 

Al met al kan het meenemen van je hond in het vliegtuig een spannende maar toch ook leuke ervaring zijn. Zorg er voor dat je goed voorbereid bent en dat je alle juiste stappen neemt om ervoor te zorgen dat je hond comfortabel en veilig reist. Kijk op onze webshop voor een overzicht van transportboxen die geschikt zijn volgens de IATA richtlijnen, bestel op tijd, zodat u verzekerd bent van een geschikte transportbox voor de hond.

 

 

 

Gerelateerde producten