In het kort Auteur: Sander

Bij de bevalling van een hond is het erg belangrijk om gebruik te maken van een werpkist, deze comfortabel te maken en regelmatig te controleren. Lees verder voor meer informatie.

De noodzaak van een goede werpkist


De bevalling van een hond kan een stressvolle en emotionele tijd zijn, zowel voor de moederhond als voor de eigenaar. Een belangrijk aspect van de bevalling is de keuze van een comfortabele en veilige plek waar de moederhond zich op haar gemak kan voelen en haar pups veilig en beschermd kunnen worden geboren. Een Hundos werpkist is hiervoor bij uitstek geschikt. 

 

Waarom een werpkist gebruiken tijdens de bevalling?  

Een werpkist biedt een beschermde en veilige omgeving voor de moederhond en haar pups tijdens de bevalling. Het houdt de pups veilig en beschermd, en zorgt ervoor dat de moederhond zich op haar gemak voelt en zich kan concentreren op de bevalling zonder afgeleid te worden door de omgeving. Bovendien kan de werpkist helpen om stress en angst bij de moederhond te verminderen, wat bijdraagt aan een snellere en gemakkelijkere bevalling. 

 

Wat moet er in de werpkist box aanwezig zijn tijdens de bevalling?  

Tijdens de bevalling is het belangrijk om de box comfortabel en aangenaam te maken voor de moederhond. Dit betekent het toevoegen van een zacht vetbed, kleed of deken, en eventueel een kussen of matras voor extra comfort. Bekijk ons assortiment manden en kussens. Het is ook aan te raden om een goede temperatuur te creëren die geschikt is voor de moederhond en haar pups, en om eventueel lawaai of andere afleidingen te minderen waar mogelijk. 

 

Hoe vaak moet je de werpkist controleren tijdens en na de bevalling?  

Het is belangrijk om de moederhond en haar pups regelmatig te controleren tijdens de bevalling, zodat je snel kunt ingrijpen in geval van problemen. Het is aan te raden om de werpkist minstens elke twee uur te inspecteren en om de dierenarts op de hoogte te houden van eventuele zorgen of problemen. Houd er rekening mee dat de bevalling voor sommige honden enkele uren kan duren, dus het is belangrijk om geduldig te zijn en om de moederhond en haar pups de tijd en rust te geven die ze nodig hebben. 

 

De eerste weken na de bevalling: 

Opvoeding van pups begint vanaf het moment dat ze geboren worden. Dit betekent het begeleiden van de moederhond bij het verzorgen en voeden van de pups, en het creëren van een veilige en comfortabele omgeving voor de pups om in op te groeien en om alles te ontdekken. Na de geboorte blijft de werpkist een veilige, comfortabele plek voor de pups. De werpkist kan verwarmd worden door middel van vloerverwarming of het gebruik van een warmtelamp, deze kan aan een houder boven de kist gehangen worden.  Zijn de pups wat ouder, dan kan er voor de werpkist een uitloop ren worden geplaatst waarin de moederhond en de pups op een veilige manier meer beweegruimte hebben.  

 

Conclusie: 

Een werpkist is een uitstekende plek voor de moederhond tijdens de bevalling. Door de werpkist comfortabel en veilig te maken en de moederhond en haar pups regelmatig te controleren, kun je bijdragen aan een snellere en gemakkelijkere bevalling en help je de moederhond. 

 

Gerelateerde producten