In het kort Auteur: Marina Vink

Eén van de meest gesteld vragen die wij dagelijks krijgen. Waarom zou ik een autobench aanschaffen, is het echt veiliger? En daar kunnen wij maar één antwoord op geven. JA het is echt veiliger. Zowel voor u, uw passagiers en uw hond. In onze blog leest u hier meer over.

Autobenches, zijn die nou echt veiliger?


Waarom een Autobench? 

De meest gestelde vragen bij Kelders Kooien zijn: Waarom heb ik een autobench nodig? Waarom kan de hond niet “gewoon” achterin? Is het echt veiliger? 
En daar kunnen wij kort en bondig over zijn: Ja, een autobench is echt veiliger!  

Jouw hond is kwetsbaar in de auto. Maar ook jij als bestuurder bent kwetsbaar als je een hond gewoon op de achterbank vervoert. Mocht een hond los in de auto zitten, dan zijn er grote gevolgen tijdens een aanrijding. Moet je ineens hard remmen of ontstaat er een aanrijding? Dan wordt de hond door de auto geslingerd.  

De Duitse wegenwacht ADAC, collega’s van de ANWB, heeft hier uitgebreid onderzoek naar laten doen.  Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen bij een aanrijding van 50km per uur voor een hond van 22 kg? 


Wanneer de hond door de auto geslingerd wordt, dan is de impact 25 keer zijn eigen lichaamsgewicht. De impact komt dus overeen met een gewicht van 550 kilo. Deze impact kan fataal zijn voor uw hond en kan voor u en uw passagiers tot ernstig letsel lijden.
 


Er zijn natuurlijk diverse varianten van tuigjes tot autobenches te verkrijgen. Uit verschillende tests is gebleken dat metalen benches het meest veilig zijn. De meeste draad of stoffen benches kwamen minder goed uit de test. De hondendummmy’s werden uit deze benches geslingerd, gingen door de wanden en zelfs door de voorruit.
 


Onze benches zijn gemaakt van aluminium profielen en daardoor oersterk en superveilig. Door deze op de juiste manier te monteren behoren onze benches tot één van de veiligste manieren van vervoeren. Met een strap of sjorband kun je de benches zekeren in de kofferbak.
Het kan per auto natuurlijk een beetje verschillen, maar in de meeste auto’s vindt je in de kofferbak ogen voor de sjorband. 


Bij onze Hundos modellen is zelfs een speciale set te koop om de bench makkelijk en veilig vast te zetten. Ook bij onze benches op maat is dit een optie.
Mocht u na een eventuele aanrijding geen zichtbare schade hebben aan uw bench is deze nog net zo veilig als daarvoor en kunt u deze gewoon nog gebruiken. 

Bij schade is het aan te raden om na te denken om de bench te laten repareren of een nieuwe aan te te schaffen. 


Conclusie:
 


Geen twijfel mogelijk. Het vervoeren van uw hond doet u het veiligst in een metalen bench. Een bench is zeker de investering waard als het gaat om veiligheid. 

 

Gerelateerde producten