Wat is het voordeel van een vetbed?

  • Geplaatst op
  • Door Evelien
  • Geplaatst in vetbed

Een prettige ondergrond of kussen voor uw hond is vaak een vetbed, hoe kan dit?

Wat is het voordeel van een vetbed

 

De naam vetbed is een afkorting van veterinary bedding, dit geeft al aan dat een goed vetbed erg belangrijk is. De vetbedden van goede kwaliteit absorberen makkelijk vocht en warmte.

Met name voor puppy’s is het absorberende belangrijk. Immers uw hond moet nog zindelijk worden en dat gaat wel eens fout. Het vetbed kan prima in de wasmachine en eventueel in de droger maar dan op de koude stand. Te hoge temperatuur van de droger tast bij de antislip vetbedden de onderlaag aan. Omdat vetbedden zonder antislip zeer makkelijk uit wasbaar zijn, worden deze ook vaak gebruikt in werpkisten.

Vetbedden zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen, uni kleur, met bedrukking, met spikkel antislip of  rubber antislip, wel of niet gebiesd etc.

Zoals al eerder aangegeven is een vetbed erg comfortabel voor de hond met name door de isolerende werking. De hond blijft zelfs op een koude ondergrond lekker warm als hij op het vetbed ligt, de meesten honden houden van warmte en vinden daardoor een vetbed erg aangenaam.

Wanneer u in het bezit bent van een Hundos hondenbench kunt u daarin vetbedden op maat bestellen. De vetbedden zijn verkrijgbaar in maat S t/m XL, 2 kleuren (bedrukt) en afgebiesd, voorzien van spikkel antislip onderzijde. Klik hier voor het assortiment vetbedden voor Hundos hondenbench.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »